Newsletter nr. 4 din 27.09.2011 :: 2K Telecom
Cum ar fi daca...?
  • » In cat timp poti instala singur o conexiune fixa 4G WiMAX? Testeaza si spune-ne!
  • » Abonamentele 2K Telecom F asigura viteze reale de 3 si 6 Mbps. Testeaza si convinge-te!

Cum ar fi daca instalarea conexiunii fixe de date ar dura doar cateva minute? Cum ar fi daca in momentul in care trebuie sa va mutati intr-un nou sediu, conexiunea de date ar reprezinta doar un mic detaliu si nu ar mai fi nevoie de programarea unei echipe de instalare cu saptamani bune inainte de mutare? Cum ar fi daca pentru realizarea instalarii nu ar mai trebui sa fie gauriti peretii si trase cabluri prin toata firma?

Toate aceste lucruri nu sunt doar un vis frumos ci reprezinta punctele de la care am plecat cand am creat abonamentul 2K Telecom F. Prin acest abonament, utilizatorii pot beneficia de servicii de date la viteze adecvate nevoilor specifice de comunicare. Pentru cei care folosesc legatura de date pentru navigarea web, ascultarea posturilor de radio on-line sau pentru a comunica prin e-mail sau messenger am creat abonamentul F3+. Acest abonament asigura o viteza de descarcare (download) de 3 Mbps si una de incarcare (upload) de 512 kbps. Pentru utilizatorii care folosesc aplicatii ce necesita o viteza mai mare de transfer, pentru cei care doresc sa vizioneze filme on-line sau sa realizeze videoconferinte, am creat abonamentul F6+; acest abonament asigura o viteza de 6 Mbps pentru download si 1 Mbps pentru upload.

Pe langa serviciile de date, pentru a acoperi toate nevoile de comunicatii din cadrul unui firme, abonamentul 2K Telecom F ofera accesul la servicii de voce si fax. Aceste servicii sunt asigurate fara plata vreunui abonament suplimentar, iar tarifele pentru convorbiri sunt atractive.

Serviciul este asigurat prin intermediul unui router wireless cu o gama extinsa de functionalitati si un design foarte placut. Premiat cu titlul de “produsul anului 2010” la 4G Wireless Evolution, routerul wireless permite conectarea dispozitivelor atat wireless prin Wi-Fi (putand fi conectate laptopuri, smartphoneuri, tablete sau alte echipamente), cat si prin cabluri (se pot conecta 2 telefoane sau faxuri si 2 PC-uri).

Instalarea se realizeaza foarte rapid si nu necesita cunostinte avansate sau o echipa de instalare. Procesul de instalare descrie urmatorii pasi: se scoate din cutie routerul wireless, se alimenteaza, se pozitioneaza echipamentul in locul in care avem cel mai bun semnal si se conecteaza computerele la router fie wireless, fie prin intermediul unui fir. De obicei intregul proces de instalare dureaza sub 5 minute.

Pentru companiile cu mai multe sedii, transmisia datelor se poate realiza atat prin Internet, cat si prin VPN (Virtual Private Network) layer 2 sau layer 3; in cazul in care se va alege serviciul de VPN, toate sediile firmei vor fi conectate intr-o retea privata, iar traficul va fi separat fata de cel de Internet, asigurandu-se astfel cresterea securizarii legaturii. 

Coltul Utilizatorului: Catalin Bratu, Director Executiv Farmacia Bratu
  • » Cum se comporta o conexiune WiMAX in utilizarea de zi cu zi?
  • » Cum ati descrie intr-o propozitie experienta folosirii conexiunii 4G WiMAX?

a

Catalin Bratu, Director Executiv Farmacia Bratu

Educatie: in 2005 a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila. 

Experienta profesionala: din 2006 a lucrat la Farmacia Bratu, mai intai ca farmacist diriginte si responsabil IT&C, iar apoi, din 2009,  ocupa pozitia de director executiv.

Hobbyuri: fotografia, vanatoarea, pescuitul si viticultura. 

 
 

De cand folositi serviciile 4G WiMAX?

Din a doua parte a lunii septembrie 2011.

Puteti sa ne spuneti cum se integreaza serviciile 4G WiMAX in activitatea firmei?

Avem un lant de 4 farmacii situate in 4 localitati: Ploiesti, Urlati, Lipanesti si Blejoi. In farmacii folosim un program de gestiune care se conecteaza la sediul central al Casei de Asigurari din Bucuresti pentru a verifica bonitatea clientilor cu facturi compensate. Totodata, am realizat o retea privata prin care farmaciile mentin o comunicare cu un server din sediul central, astfel asigurandu-se gestiunea stocurilor si managementul vanzarilor.

Folosind aceeasi infrastructura (aceleasi routere si aceleasi abonamente), beneficiem si de servicii de telefonie fixa. In viitor intentionam introducerea unui sistem de supraveghere video.

Ce echipamente ati utilizat pentru a accesa reteaua 4G WiMAX?

Un router wireless.

Cum se comporta o conexiune 4G WiMAX in utilizarea de zi cu zi?

Dat fiind ca nu am testat o perioada mai mare de timp, poate este prematur un raspuns, dar din ceea ce am observat pana acum, as mentiona doua aspecte importante: instalarea foarte rapida si stabilitatea conexiunii.

Care sunt in opinia dumneavoastra principalele avantaje ale folosirii unei conexiuni 4G WiMAX?

Dupa cum ziceam, fata de experientele trecute am fost surprins placut de rapiditatea instalarii. Nu a trebuit sa astept zile sau saptamani pana sa fie trase cabluri, nu a mai trebuit sa ma conectez la router si sa stau ore pentru a-l configura, nu a mai fost nevoie sa sun la departamentul de suport pentru a primi ajutor.

Stabilitatea legaturii reprezinta un alt punct forte deoarece orice intrerupere duce la clienti nemultumiti si automat un impact negativ semificativ in activitatea noastra.

Faptul ca prin aceleasi echipamente, fara sa mai fie nevoie de abonamente suplimentare se pot asigura si servicii de telefonie sau supraveghere video reprezinta de asemenea un avantaj important al conexiunii 4G.

In timpul folosirii serviciului, ati constatat si aspecte care admit imbunatatiri?

Fata de conexiunea pe fibra optica pe care o am acasa, viteza este mai mica. Cu toate acestea pot spune ca pentru nevoile de business, viteza este suficienta.

Indicatori privind Calitatea Serviciilor Furnizate | Procedura de masurare a parametrilor asociati indicatorilor de calitate | Procedura de tratare a reclamatiilor 2K Telecom | Contract cadru servicii de comunicatii | Termeni si conditii generale