Tehnologie :: Reteaua 2K :: 2K Telecom
Tehnologie

Infrastructura de telecomunicatii a 2K Telecom este implementata conform unei arhitecturii ierarhizate cu trei nivele:

1. Nivelul CORE (nivelul national) - nucleul retelei este construit prin fibra optica peste o infrastructura SDH multi inelara, care conecteaza capitale resedinta de judet intr-o topologie redundant. In punctele de prezenta (POP) - nodurile retelei nucleu, functioneaza echipamente de rutare Juniper (unul dintre liderii mondiali in domeniu) de ultima generatie din seriile M si J. Nucleul retelei opereaza tehnologie MPLS (ultima inovatiei in domeniul comutatiei rapide pe retelele operatorilor telecom), ceea ce permite asigurarea unui nivel foarte ridicat al calitatii serviciilor.

2. Nivelul Distributie (nivelul judetean) este alcatuit din retele de nivel 2 construite peste legaturi de fibra optica, cupru sau legaturi radio de banda larga, asigurand acoperirea la nivelul judetului. Echipamentele care guverneaza functionarea corecta a retelei de distributie sunt swithuri de nivel 2 si 3 produse de Cisco, AlliedTelesyn sau D-Link. Protocoalele ce ruleaza in nivelul distributie sunt cele specifice nivelului 2, de tip Spanning Tree, VLAN, etc.

3. Nivelul Access (nivelul local, sectorial) reprezinta nodurile de telecomunicatie la care se conecteaza direct locatiile clientilor, si implementeaza functii specifice ca garantarea serviciilor din punct de vedere al capacitatii si calitatii, asigurarea redundantei pe ultima conexiune spre client, permitand in acelasi timp flexibilitate si scalabilitate. Conexiunile de access sunt realizate in principal prin sisteme radio de tip carrier class, si fibra optica. Echipamentele radio utilizate sunt sisteme de acess punct la multipunct produse de Alvarion, Motorola, Radwin, Airspan si sunt de clasa provider, oferind facilitati specifice de garantare a SLA (QoS, garantare, calitate).

Indicatori privind Calitatea Serviciilor Furnizate | Procedura de masurare a parametrilor asociati indicatorilor de calitate | Procedura de tratare a reclamatiilor 2K Telecom | Contract cadru servicii de comunicatii | Termeni si conditii generale